Samtidigt som detta på Gotland drog igång så har “någon” aktivt försökt hindra yttrandefriheten i Sverige. Om dessa händelser har samband vet jag inte.  Men Flashback är Sveriges största diskussionsforum med över en miljon registrerade användare, säkert dubbelt så många läsare och över 55 miljoner inlägg. Det är alltså en ganska stor procent av Sveriges befolkning som läser där.

Forumet har vid tidpunkten för Gotlandshändelserna, utsatts för upprepade DDoS attacker vilka tidvis har stängt forumet helt, men tack vare hårt arbetande tekniker så har de gång på gång fått upp forumet igen. Inte ett ljud om dessa massiva attacker i media. När Aftonbladet var drabbat en halv dag, så var det ett väldans liv, och gapades om Ryssland. Men angående Flashback håller man tyst, trots att det pågår dag efter dag. Flashback har alltid varit medias hatobjekt då syftet med Flashback är att bevara yttrandefriheten i ett land som mer och mer gör inskränkningar i densamma.

Journalister får mer och mer rollen av att vara en “Orwellsk maktens tankepolis” eftersom bara de med rätt åsikter får komma till tals. Den senaste debatten på publicistklubben är bisarr då man öppet menar att man skall hindra de som “tycker fel” att komma till tals.

Den tredje statsmakten är inte längre en fristående makt som skall granska regering och riksdag, utan har börjat skydda densamma. Folket skall hindras att få vetskap om vad som sker, eftersom folket – om de får reda på sanningen opponerar sig.

Den enda platsen att ta reda på bakgrund och fakta till det som sker idag är just Flashback. Varje större nyhet har en egen tråd, och visst finns både rasister och hatare på Flashback, men bland “tomtar och troll” på Flashback också finns initierade källlor, samt kompetens inom alla proffessioner. Därför kan man kalla Flashback den fjärde statsmakten och den hotar de övriga. 

Jag ser ingen annan anledning att systematiskt trakassera ett diskussionsformum. Redan i ett tidigt skede var de tvungna att  flytta servrarna utomlands. Makten kommer inte åt Flashback på annat sätt än art ständigt svartmåla och demonisera, Detta skulle inte ske om den inte utgör ett reellt hot mot monopolet på “sanningen”.

Kraven på källor och att man kan backa upp sina påståenden är hög på Flashback. Vem som helst kan och får skriva och skriva vad de vill, så länge det inte bryter mot reglerna, men alla blir inte lyssnade på. tonen är hård, men den som blir lyssnad på där, är den som kan backa upp sina påståenden. Där kommer man inte undan med snyfthistorier och tilltrasslad retorik. Där hålls man ansvarig för det man slänger ur sig. Media utmålar Flashback som en anarkistisk hatsite. Det är far from it. Flashback är de intellektuellas högborg.  Den respekt användare får där, bygger på kompetens, bevisad kompetens. Hatinlägg och skitinlägg scrollas förbi. Flashback är ingen mobb, det är enskilda användare som hatar, men Flashback som helhet består av sanningsjägare,  användare som vill gräva fram sanningen och däri består hotet mot makteliten, alla blir avslöjade på Flashback.

Alla läser Flashback, journalister poliser, hemmafruar och makten, varför skulla man annars så ivrigt svartmåla Flashback där sanningen alltid kommer fram.  Flashback är ledande inom internetgräv i Sverige. Brott har klarats upp via Flashback, bla hittade användaren Stig-Britt  originalbilden på kungens påstådda porrbesök så scammen avlsöjades. Även fuskfotografen Terje Hellesö avslöjades där, liksom ryktesspridningen I bjästa avslöjades långt före fallet kom upp i “Uppdrag granskning”.  Likaså kunde den ökända kattplågaren identifieras och gripas. Den man som streamade sitt självmord kunde identifieras, tyvärr inte räddas då polisen kom fram för sent. Men det var Flashbackare som såg till att de kom dit. I MSM eller gammelmedia fokuserades dock på idioter som hejade på, men man talade inte om alla enskilda människor som ideellt försökte rädda hans liv, genom inlägg på Flashback och via pm, men också genom att se till att räddning kom till hans bostad. Jag vet inget annat forum som engagerar sig så. Som är så solidarisk med sina medanvändare. Eller jo ja Svenskar bryr sig. men på Flashback finns kompetensen att engagerar sig på riktigt! Att göra skillnad, just där och då hann man inte fram, men annars är ambitionen att göra skillnad på riktigt. Och det sker. Psykologer ger av sin tid och kunnande ideellt, liksom andra medmänniskor.

Ja det finns idioter på Flashback, alla är där, det som finns i Sverige finns där och syns. Men pedofilerna, rasisterna, hatarna får sig en match, Och ingen får stå oemotsagd.

Totalitära åsikter klarar inte det, därför vill man tysta Flashback såklart. Men Flashback är folket, hur det än ser ut i alla former. Men främst är det en samlingsplats där vi hjälper varandra anonymt och idéellt. Bland annat så hade Flashback bland de större insamlingarna till musikhjälpen ett år. Men även på det privata planet så finns alltid en vän som bryr sig genuint bara ett knapptryck bort på Flashback.